Epoxygulve

Epoxygulve – en holdbar og økonomisk løsning

 • Vi arbejder når du ikke er der

 • Billigt og godt for miljøet

 • Vi er eksperter i epoxygulve

Hvad er epoxygulve

Epoxygulve er en gulvbelægning, der anvender flere lag epoxy for at skabe en holdbar og modstandsdygtig overflade. Epoxy er det, man kalder en hærdeplast. Det består af epoxyharpiks (resin), der blandes med en hærder for at skabe en stærk og modstandsdygtig overflade.

Der findes mange forskellige slags opbygninger af epoxy, ud fra hvad de skal bruges til og hvordan.

Vi har erfaring i at lægge al slags epoxy, uanset om det er et designgulv eller et epoxygulv til tung industri.

Lad os tage en snak

Eller ring:  60 75 23 00

Epoxygulve førEpoxygulve efter

Fordele ved epoxygulve

Epoxy er kendt for sin evne til at modstå tung trafik, kemisk spild og slid, hvilket gør det til et ideelt valg for industrielle og kommercielle områder, samt boliger med meget trafik.

Fordele er blandt andet:

 • Kan modstå tung trafik
 • Meget kemiresistent
 • Kan lægges på mange typer overflader
 • Mulighed for gøre gulvet skridsikkert
 • Uendelige muligheder for farver og mønstre i gulvet

Farver og design

Epoxy kan lægges i et utal af farver og design. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Du kan frit vælge mellem flere forskellige slags farver, og du kan også få “flakes” i dit gulv.

Epoxy kan også lægges som en gennemsigtig overflade, så du kan fornemme det oprindelige gulv. Det kunne for eksempel være et new yorker-gulv, hvor man gerne vil kunne se betonen igennem.

Dit projekt starter her

Få en gratis og uforpligtende snak om dit projekt

Hvor kan epoxy lægges?

Du kan lægge epoxy en lang række steder.

Nogle af de mest populære er:

 • Lagerhaller
 • Industri
 • Kontorer
 • Receptioner
 • Forretninger
 • Garage
 • Badeværelse
 • Køkken
 • Værksted
 • Kælder

Der findes som nævnt forskellige typer epoxygulve med forskellige slidstyrker. Hvilken type du skal vælge afhænger af, hvad gulvet skal kunne holde til. Man vil for eksempel typisk vælge én type epoxygulv til en lagerhal og en anden til et køkkengulv.

Epoxygulve

Epoxy gulv pris

Prisen på et epoxygulv er afhængig af, hvilken løsning du har brug for. Vores priser ligger mellem 100 og 500 kroner pr. m2.

I en kælder med meget lidt trafik kan man for eksempel godt vælge at rulle en vandig epoxy på, som koster fra 100 kroner per kvadratmeter.

Det har dog ikke den samme styrke som en 2- eller 3-lags kvartsopbygget epoxy, som man typisk bruger på værksteder og i industrien, hvor man arbejder med tunge maskiner og/eller kemiske opløsninger.

Så alt efter epoxygulvets kvalitet, hvad det skal bruges til, og hvad det skal kunne holde til, og om der skal være særlige mønstre eller motiver i epoxyen, vil prisen altså variere fra 100 kroner pr. m2 og op til 500 kroner pr. m2.

Hos CEMPUR anvender vi udelukkende kvalitetsepoxy, hvor vi kan dokumentere kvaliteten og indholdet. Det betyder, at vi altid overholder gældende krav i forhold til indhold af sundhedsskadelige stoffer.

Epoxygulve

Sådan lægges et epoxygulv

Epoxy lægges lidt forskelligt – afhængigt af typen af epoxy. Men vores mest brugte 2-lags kvartsopbyggede epoxy vil blive lagt med følgende proces:

 • Forberedelse af underlaget
 • Epoxy primer påføres
 • Epoxy-laget lægges
 • Eventuel topcoat
 • Hærdning

Forberedelse af underlaget

Underlaget skal være rent, jævnt og tørt. Vi laver derfor en diamantslibning af underlaget for at skabe vedhæftning og fjerne urenheder.

Epoxy primer påføres

Epoxy Primer påføres som bindeled mellem underlaget og epoxyen. Herefter strøs der kvartssand i. Sandkornenes størrelse afhænger af, i hvor høj grad gulvet skal være skridsikkert.

Primeren sørger for en god vedhæftning af epoxyen.

Epoxy-laget lægges

Herefter udrulles epoxy-laget i en eventuel farve eller med dekoration i form af flakes/chips mv.

Eventuel Topcoat

Som tilvalg kan du vælge at få lagt en topcoat, som vil forsegle og forlænge levetiden på epoxyen.

Hærdning

Epoxy-gulve tager som regel to dage at lægge. På tredjedagen kan du godt gå på gulvet, men vi anbefaler kun en “let” trafik på gulvet. Gulvet er først fuldhærdet efter syv dage, og kan derefter modstå tung trafik.

Epoxygulve

Case: Epoxy på gamle betongulve

Et større dansk firma, som udfører diverse test af laboratorieudstyr, skulle flytte til en ny lokation. De nye lokaler havde betongulve, som var så slidte, at de støvede. Man kunne rent faktisk se støvet danse i sollyset fra vinduerne.

Det var tydeligt, at der var alt for meget “forurening” til, at man kunne lave test af laboratorieudstyr. Derudover ville det ikke være forsvarligt over for medarbejderne, hvis de skulle gå og indånde støvet hver dag.

Vi gennemgik alle gulvene med kunden, og vi blev enige om at lave et afsandet epoxygulv. Det er ofte en god løsning til denne type lagerhaller, hvor der skal foregå truck- og pallekørsel, og der kan opstå kemisk spild – samtidig får man også en skridsikker overflade.

Vi lagde sammen med kunden en tidsplan og involverede de andre parter, herunder VVS’ere og elektrikere, da de også havde opgaver at udføre på lokationen, som skulle koordineres med vores opgave. Tidsplanen blev overholdt, også selvom vi måtte tage weekender i brug for at overholde vores deadlines.

Efter sidste etape af tidsplanen gennemgik vi gulvene, og vi afleverede opgaven uden fejl. Kunden kunne flytte ind til tiden og var super tilfreds med vores arbejde.

Epoxygulve

Hvad kan epoxy lægges ovenpå?

Epoxy kan lægges oven på alle hårde belægninger – såsom:

 • Fliser
 • Beton
 • Klinker

Man kan ikke lægge epoxy oven på bløde belægninger, såsom trægulve, linoleum og vinyl. Her anbefaler vi vores PUR-løsning.

Er du i tvivl om epoxyen kan lægges på den overflade, du har – så kontakt os endelig.

Derfor skal du vælge CEMPUR til at lægge dit epoxy gulv

CEMPUR har den nødvendige erfaring til at vurdere hvilken type gulv, der skal lægges. Vi kommer altid ud til et indledende møde, og tager en dialog om det rette gulv for DIG.

 • Vi står 100 % på mål for vores produkter og udførelsen.
 • Vi lytter til jeres problemer og kommer med løsningsforslag.
 • Vi siger hellere nej til opgaven, hvis vi ikke kan stå inde for resultatet.

Vi har stor respekt for, at både tidsplaner og entreprise holder, og vi stræber altid efter at minimere jeres brugs- eller driftstab. I tager eksempelvis hjem fredag, og når I møder ind mandag morgen, er jeres gulve færdige. Vi arbejder ofte i ferier, til jul, påske og helligdage.

Vi følger opgaven til dørs. Det gør vi før, under og efter. Vi bruger den nødvendige tid, før opgaven bliver sat i gang til at afstemme forventninger og lære jeres behov at kende. Vi bruger den nødvendige tid under opgaven til at sikre kvaliteten, og vi kommer gerne to år efter, opgaven er afsluttet, hvor vi ser gulvene efter. Det er kvalitet for os.

Vi har hjulpet med utallige opgaver på skoler, institutioner, sygehuse og private virksomheder med slidte gulve og overflader, der ikke er til at holde rene. Når andre giver op, træder vi til.

Desuden tilbyder vi også en flytteservice, dvs. at vi kan flytte inventaret før opgaven, og vi flytter det selvfølgelig tilbage efter opgaven er afsluttet. Alt dette, så du kan få et renoveret gulv nemt og simpelt.

Det kalder vi service.

Vi dækker både København og hele Sjælland.

Dit projekt starter her

Få en gratis og uforpligtende snak om epoxygulve

“Epoxy i lagerhaller”

Vi havde overtaget nogle lagerlokaler, hvor der var et gammelt, slidt og støvet betongulv. Vi indgik derfor et samarbejde med Cempur om at udføre en 2-lags afsandet epoxy-belægning på gulvet. Cempur var en yderst professionel samarbejdspartner.

De overholdt tidsplanen som lovet og var meget fleksible, da vi under arbejdet måtte ændre i tidsplanen på grund af uforudsete komplikationer.

Kurt – Facility Manager

Ofte stillede spørgsmål om epoxy

Ja, epoxygulve kan normalt lægges på eksisterende gulvbelægning, så længe underlaget er hårdt, jævnt og i god stand. Er du i tvivl – giver vi gerne et godt råd.

Installationsprocessen for epoxygulve kan variere afhængigt af størrelsen på området og kompleksiteten af ​​installationen. Generelt kan det tage flere dage at fuldføre installationen inklusive forberedelse, påføring af epoxy og hærdningstid. Vi arbejder også i weekenden, hvorfor vi som oftest kan lægge gulvet, mens bygningen ikke bruges af andre.

Ja, epoxygulve er meget holdbare og modstandsdygtige over for slid og kemikalier, hvilket gør dem ideelle til steder med meget trafik, som butikker, kontorer, lagerhaller og meget mere.

Ja, epoxygulve kan repareres, hvis de bliver beskadiget. Mindre ridser og pletter kan ofte repareres som spot reparation. I tilfælde af større skader kan det være nødvendigt at påføre et nyt lag epoxy for at genskabe gulvets oprindelige udseende.

Epoxygulve har som udgangspunkt en glat overflade, hvilket kan gøre dem glatte, især når de er våde. Det er dog muligt at tilføje additiver i form af f.eks. sand til epoxyblandingen for at øge sikkerheden på gulvet. Dette vil gøre det en anelse sværere at rengøre, da overfladen bliver mere rug.

Ja, epoxy gulve kan godt være fødevaregodkendte. Gulvene er modstandsdygtige over for pletter og nemme at rengøre, hvilket gør dem ideelle til rum, hvor der ofte er spild.

Rengøring af epoxy

For at bevare det oprindelige udseende af dine epoxygulve er det vigtigt at følge nogle enkle vedligeholdelsestip. Generelt set er rengøring af epoxy nemt, da der ikke er nogle fuger, der kan opsamle snavs.

Her er nogle nyttige råd:

Rengør regelmæssigt

Støvsug eller fej dine epoxygulve regelmæssigt for at fjerne snavs og støv. Brug et mildt rengøringsmiddel og en moppe til at rengøre overfladen og fjerne eventuelle pletter.

Undgå så vidt muligt at ridse gulvet

Jo flere ridser, der kommer i gulvet, des sværere vil det være at rengøre fremadrettet.

Brug derfor bløde mikrofibermopper til at rengøre epoxygulve og undgå hårde eller skarpe genstande, der kan ridse overfladen.

Beskyt mod kemikalier

På trods af at epoxy er særligt kemiresistent, er det bedst, at stærke kemikalier ikke ligger for længe på gulvet ad gangen, hvis du vil undgå misfarvning, eller at det opløser overfladen.

Er der særlige områder, der er meget udsat, så læg en beskyttelsesmåtte oven på epoxy gulvet.

Benyt en plejende sæbe

Det anbefales, at du benytter en plejende sæbe, der lægger et overfladisk lag af beskyttelse for epoxyen.

Ved større industrihaller

Benyt en gulvvaskemaskine med roterende børster og sug.

Ved at følge disse vedligeholdelsestips kan du holde dine epoxygulve pæne og i god stand i mange år fremover.