Renovering af linoleumsgulve

Renovering af linoleumsgulve med PUR er et godt og billigt alternativ til en udskiftning

  • Vi arbejder når du ikke er der

  • Billigt og godt for miljøet

  • Vi er eksperter i PUR

En PUR-behandling er en belægning, der beskytter gulvet mod snavs og slid

Behandlingen består af et lag polyuretan, som er meget slidstærkt og skaber en hård overflade, der er nem at rengøre.   

Derudover kan en PUR-behandling redde et ellers nedslidt og beskidt gulv, så det fremstår som nyt. 

Lad os tage en snak

Eller ring:  60 75 23 00

Problemet med linoleumsgulve

Fordi linoleum er en gulvbelægning, der er velegnet til områder med megen slid, er linoleumsgulve meget udbredt i offentlige bygninger, f.eks. børnehaver og vuggestuer, skoler, hospitaler etc. 

Over tid bliver gulvene slidte, triste at se på og uhygiejniske, fordi de er sværere at holde rene. 

Vi oplever, at mange i den situation ønsker at få skiftet gulvene.

Hvad er der af muligheder?

Udskiftning

Du kan lade linoleumsgulvet forfalde og skifte det ud, når det ikke ”kan mere”. 

Man kan enten vælge at fjerne det gamle linoleumsgulv eller at lægge et nyt ovenpå det gamle. 

Ofte vil det dog langt bedre kunne betale sig at renovere linoleumsgulve– både for pengepungen og for miljøet, da CO2-aftrykket er markant lavere ved gulvrenovering med en PUR-behandling frem for at lægge et nyt gulv. 

Polishbehandling

Du kan vælge at beskytte gulvet med en polish-belægning

Polish består af tørstoffet polymer, som skaber en hård, vandtæt overflade på gulvet. Polish-overfladen skal vedligeholdes mindst to-tre gange om året (husk at indregne, at inventar skal flyttes hver gang) alt efter hvor megen slitage, gulvet bliver udsat for. I en børnehave med en sandkasse lige uden for døren vil gulvet eksempelvis kræve oftere vedligehold end et kontor på første sal. 

Bliver gulvet ikke vedligeholdt ofte nok, vil man kunne opleve, at det fremstår beskidt, selv om det lige er blevet rengjort. Det skyldes, at polishen er blevet slidt af enkelte steder, og skidtet kan derfor sætte sig i de små huller og ridser i overfladen. Det forsvinder normalt ikke ved almindelig rengøring.

PUR-behandling

Du kan vælge at beskytte gulvet med en PUR-behandling

PUR består af polyurethan. Når den flydende masse er størknet, skaber det ligesom polishen en hård, vandtæt overflade. PUR-overfladen er dog langt hårdere end polish, så et PUR-gulv skal kun vedligeholdes hvert femte-tiende år, da skidt og snavs ikke på samme måde kan trænge ned i overfladen. 

Almindelig vedligehold er blot tørmopning eller vask med rent vand. Reetablering efter 10-15 år består af en let slibning af gulvet, hvorefter et nyt lag PUR rulles på. Da skidt og snavs ikke kan trænge ned i overfladen, vil det efter reetablering fremstå som nyt.

PUR-gulvet er dyrere at anlægge end polish, men vil over driftsperioden typisk være billigere, da vedligeholdelsesomkostningerne er lavere, end hvis du har et polish-behandlet gulv. Hvor ofte gulvet skal vedligeholdes afhænger af, hvor megen slitage gulvet er udsat for.

Dit projekt starter her

Få en gratis og uforpligtende snak om dit projekt

“Biblioteksgulvet står som nyt”

Biblioteks gulv var meget medtaget, og rengøring kunne ikke holde det rent. Desuden havde der siddet flere folier i gulvet, og man kunne tydeligt se farveforskelle, efter folierne var fjernet.

Vi gav Cempur nøglerne fredag eftermiddag efter lukketid, og mandag morgen var gulvene som nye igen. Det er noget af det flotteste PUR-arbejde, vi har set. Vores rengøring har efterfølgende udtalt, at det er blevet meget nemmere at holde gulvene rene.

Torben – kommune på Sjælland

Christian Heide fra Cempur

Nemmere rengøring med PUR

En af de store fordele ved et PUR-behandlet linoleumsgulv er, at det er nemt at gøre rent. 

Man behøver faktisk kun at bruge vand og en moppe til almindelig let rengøring. Hvis gulvet er rigtig beskidt, kan man bruge en lille smule universalrengøringsmiddel (uden voks i). 

Har du et polish-behandlet gulv er rengøringen næsten lige så let. Dog skal man være opmærksom på, at polishen meget hurtigere vil blive slidt af gulvet, og derfor skal det ofte have ny polish. Hvor ofte kommer an på trafikken på gulvet. Man kan for at forlænge polishens levetid ved at tilsætte en lille smule sæbe med plejefilm. Man kan dog risikere at gøre mere skade end gavn ved det, så lad altid professionelle stå for det.

Hvis dit gulv er ubehandlet, så skal du bruge en blanding af sæbespåner og varmt vand for at mætte gulvet. Det er vigtigt, at man ikke bruger for meget vand, da linoleumsgulvene vil tage skade og slå sprækker. Dette er dog kun en midlertidig løsning, da gulvet hurtigt vil se beskidt ud igen og suge alt snavs og skidt til sig. Man kan alternativt også bruge en gulvsæbe som plejemiddel for at undgå, at linoleummet tørrer ud. Som tommelfingerregel må du aldrig bruge brun sæbe, sulfo eller andre typer opvaskemiddel til at rengøre det.

Ofte stillede spørgsmål om renovering af linoleumsgulve

Ja – så længe der ikke er opstået det, som hedder ”elefanthud”, hvor linoleummet er sprækket og krakeleret, så kan næsten alt renoveres. Nogle gange er det nødvendigt at lægge en farve i linoleum, hvis det er for misfarvet. 

Det tager to dage – vi starter som regel en fredag, og om mandagen er gulvet klart igen. 

Nej – PUR har samme blødhed og fleksibilitet som linoleum. 

Ja – alt det, som du ønsker (se eksempler her)

Ja – det er meget nemt at rengøre. I forhold til et linoleumsgulv uden PUR, så kan skidt og snavs ikke sætte sig fast i gulvet. En microfiber-moppe og varmt vand er i de fleste tilfælde nok. 

Ja – vi har både Ral og NCS-farver. 

Det er det, fordi det holder meget længere.

Som regel skal polish renoveres efter 3 måneder, mens PUR kan holde helt op til 10-15 år. Alt afhængig af trafikken på gulvet. 

Vores priser starter fra 90 kr./m2.

Kort om linoleum

Linoleum er organisk materiale, som består af linolie, træ og kalkstensmel, samt farvepulver. Det er et genialt materiale til gulvbelægning på overflader, hvor der er meget slid, og som skal holde i mange år. Desuden har linoleum mange gode egenskaber – det kan f.eks. være selvhelende, så hvis der kommer en mindre ridse, kan den lukke sig selv efter kort tid. Linoleum er derudover blødt at gå på og har en lyddæmpende effekt. 

Viste du at … 

Linoleum blev opfundet af englænderen Frederick Edward Walton, som forsøgte at udvikle regntøj til de engelske fiskere. Han fik patent på sin linoleumsformel i 1860.

se andre projekter

Se eksempler på vores arbejde

Hurtigere resultater

UV-løsning

Nogle steder bliver gulvene brugt meget, og en decideret nedetid på gulvet vil have økonomiske konsekvenser. På hospitaler, plejehjem, bosteder og andre lignende institutioner kræver det også både omrokering af personale og patienter/borgere, hvilket er en belastning af dagligdagen. Derfor tilbyder Cempur, som et af de eneste firmaer i Danmark, en løsning, hvor man hærder gulvet ved brug af UV-lys.

Det er langt hurtigere end andre metoder og betyder, at renoveringen reelt set kan gennemføres på helt ned til 8 timer. 

I modsætning hertil vil en konventionel gulvudskiftning typisk tage flere dage. Andre konventionelle restaureringsprocesser tager tilsvarende tid.  

Når vi bruger UV-lys til at hærde PUR-belægningen, vil gulvene altså være klar til brug med det samme efter UV-behandlingen. Derfor kan møbler og andet inventar f.eks. flyttes tilbage på plads med det samme. Ofte vil vi kunne gøre det sådan, at vi går i gang med renoveringen om aftenen, og gulvet vil så kunne være klar om morgen, når personalet møder ind igen. 

Den øjeblikkelige maksimale slidstyrke minimerer desuden risikoen for tidlig brugsskader på gulvet. 

UV-løsningen fungerer også ved PUR-belægning på trægulve. 

Skil dig ud

Farver og design på dit linoleumsgulv

En PUR-belægning kan enten være transparent eller have en bestemt farve. Det er også muligt at få lavet figurer eller logoer i gulvet. 

Mulighederne er mange. Man kan vælge mellem alle RAL- og NCS-farver – det vil praktisk talt sige, at du kan vælge mellem alle farver, der findes. Man kan også vælge at få ”flakes” i belægningen, som er med til at give gulvet et andet udtryk. Det har også den optiske fordel, at det ”skjuler” smuds og lettere slid.  

Derudover er der et vælg af forskellige design, man kan vælge. Man kan f.eks. få lagt sit eget logo i gulvet, hvis det ønskes. På skoler ville man f.eks. kunne få lagt bogstaver eller tal ned og på institutioner kan rumraketter eller en hinkebane være med til at skabe atmosfære og opfordre til leg.   

Vi tilbyder en række standarddesign, men vi tager meget gerne en dialog for at finde netop det rigtige design til jer. Så med andre ord – ”the sky is the limit”. 

En miljørigtig løsning

Bæredygtighed

Bæredygtighed er efterhånden blevet en integreret del af vores allesammens hverdag. Som private forbrugere bevæger vi os væk fra brug-og-smid-væk-samfundet og køber brugt, vi skærer ned på kødet og tænker over, hvor meget vi flyver. 

Når det gælder virksomheder og offentlige institutioner er det langt hen ad vejen samme ting, der gælder, og her kan det også have en stor betydning for CO2-regnskabet, om du f.eks. lægger et nyt gulv eller forlænger levetiden på det gamle ved at renovere det.    

Som vi har været inde på før, oplever vi ofte, at kunder ønsker at få udskiftet deres gamle linoleumsgulve. Vi ser da også indimellem gulve, der er i så dårlig stand, at de er nødt til at blive skiftet ud med en ny belægning. Men langt de fleste gulve kan faktisk reddes. 

Med Cempurs PUR-løsning kan vi forlænge levetiden på det eksisterende gulv med 10-15 år. Den behandling kan gentages igen og igen, fordi PUR’en beskytter selve gulvet mod slid. På den måde kan man spare rigtig meget på CO2-kontoen, sammenlignet med en traditionel gulvudskiftning*. 

Ved udskiftning af et gulv skal det først fjernes, bortskaffes og senere hen nedbrydes. Undergulvet skal muligvis afrettes, og det nye gulv skal produceres, transporteres og limes på plads. Alt det koster CO2. 

Desuden frigives der under nedbrydningsprocessen uønskede partikler, som ellers ville være blevet holdt godartede i det originale gulvmateriale.

*Ifølge diverse rapporter kan besparelsen ved sådan en proces være helt op til 90-95%.

Et af de mest miljøvenlige systemer på markedet

Cempurs PUR-løsning indeholder ingen opløsningsmidler og har flere miljøcertifikater. PUR-belægningen har derudover meget lave emissionsværdier, hvilket gør det til et af de mest miljøvenlige gulvrenoveringssystemer på markedet. 

Det gælder også i den daglige drift. PUR-behandlingen giver en hård overflade, hvor snavs og skidt ikke kan sætte sig fast. Derfor er det en overflade, der er meget nem at rengøre, og det betyder, at man kan reducere sit kemikalieforbrug. 

Det bidrager samtidig til bedre hygiejne. Måling af partikler til stede på gulve, der er blevet behandlet med Cempurs løsning, har vist, at overfladen var betydeligt renere i forhold til gulve behandlet med konventionelle gulvplejemetoder. 

FN’s verdensmål

FN har opstillet 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, som rigtig mange danske virksomheder og offentlige institutioner bruger som ramme for deres bæredygtighedsarbejde. 

Læs mere her: https://www.verdensmaalene.dk/maal

Renovering af  linoleumsgulve med Cempurs PUR-løsning kan primært bidrage til verdensmålsindsatsen på mål 12 (Ansvarligt forbrug og produktion) og mål 13 (Klimaindsats).  

Case

Se hvordan vi har hjulpet andre

Opgave: Renovering af gamle slidte linoleumsgulve i klasseværelser og i diverse fællesarealer med 2xCempur transparent PUR.

Vi var i sommeren 2021 inviteret ned på en folkeskole for at se på, hvad vi kunne gøre i forbindelse deres slidte linoleumsgulve. Kommunen og skolen var sikre på, at en udskiftning af gulvene var den eneste mulighed. Udskiftningen af de ca. 1.000 m2 linoleumsgulv ville både blive dyrt og en langsommelig proces, og det ville tage lang tid, før lokalerne kunne tages i brug igen. 

Vi gennemgik gulvene, så på områder med stoleaftryk, deciderede huller i gulvet, svejsninger der var gået op osv. Efter en nøje gennemgang af gulvene kom vi til den konklusion, at vi kunne forlænge de eksisterende gulves levetid og spare dem for flere hundredetusinde kroner. Udover den besparelse, ville det også betragteligt nedbringe tiden, hvor lokalerne ikke kunne bruges – og ovenikøbet give en markant CO2-besparelse i forhold til, hvis gulvene skulle skiftes. 

Vi lavede en procesbeskrivelse omkring de nødvendige reparationer og arbejdet generelt samt en klar tidsplan i forbindelse med start og afslutning af arbejdet. Sidst, men ikke mindst lavede vi en fuldstændig klar forventningsafstemning. 

De væsentligste punkter var, at 85-95% af gulvet ville komme til at ligne ”et næsten nyt gulv”, men at det selvfølgelig ville have den ”patina”, som et ældre gulv har, og at man ville kunne se nogle af de reparationer, vi udførte. Samtidig var det også væsentligt at oplyse, at gulvet ville blive markant nemmere at vedligeholde og rengøre, så den generelle hygiejne blev væsentligt forbedret.

Da gulvet stod færdigt, endte det med, at det fremstod som et helt nyt gulv. Faktisk troede nogle af skolens ansatte, at der var blevet lagt et nyt gulv, da de så det første gang.   

Så konklusionen er: Vent med at udskifte gulvene. Tal med os først.

I mange tilfælde kan vi spare jer for mange tusinde kroner, hurtigere bringe lokalerne i brug igen, reetablere gulvhygiejnen, sikre nemmere og bedre rengøring og spare mange ton CO2*. 

*Ifølge diverse rapporter kan besparelsen ved sådan en proces være helt op til 90-95%.    

Spar penge

Økonomi

Cempurs PUR-løsning er et omkostningseffektivt alternativ til udskiftning af linoleumsgulve. Størstedelen af de linoleumsgulve, der udskiftes i dag, kan i stedet renoveres med en besparelse på omkring 70 % sammenlignet med en komplet gulvudskiftning.

Prisen for renovering af linoleumsgulve med PUR-belægning begynder ved 100 kr./m2 og har en forventet levetid på 10-15 år. 

Et nyt linoleumsgulv koster fra 500 kr./m2 at lægge. 

Lad os hjælpe dig i mål

Derfor skal du vælge Cempur til renovering af linoleumsgulve

  • Vi står 100 % på mål for vores produkter og udførelsen.
  • Vi lytter til jeres problemer og kommer med løsningsforslag.
  • Vi siger hellere nej til opgaven, hvis vi ikke kan stå inde for resultatet.

Vi har stor respekt for, at både tidsplaner og entreprise holder, og vi stræber altid efter at minimere jeres brugs- eller driftstab. I tager eksempelvis hjem fredag, og når I møder ind mandag morgen, er jeres gulve færdige. Vi arbejder ofte i ferier, til jul, påske og helligdage.

Vi følger opgaven til dørs. Det gør vi før, under og efter. Vi bruger den nødvendige tid, før opgaven bliver sat i gang til at afstemme forventninger og lære jeres behov at kende. Vi bruger den nødvendige tid under opgaven til at sikre kvaliteten, og vi kommer gerne to år efter, opgaven er afsluttet og ser gulvene efter. Det er kvalitet for os.

Vi har tilsammen over 20 års erfaring, og via utallige opgaver på skoler, institutioner, sygehuse og private virksomheder har vi afhjulpet problemer med slidte gulve, lugtende toiletter og overflader, der ikke er til at holde rene. Når andre giver op, træder vi til.

Desuden tilbyder vi også en flytteservice, dvs. at vi kan flytte inventaret før opgaven, og vi flytter det selvfølgelig tilbage efter opgaven er alslutte. Alt dette, så du kan få et renoveret gulv nemt og simpelt. 

Det kalder vi service. 

Dit projekt starter her

Få en gratis og uforpligtende snak om dit projekt

“Biblioteksgulvet står som nyt”

Biblioteks gulv var meget medtaget, og rengøring kunne ikke holde det rent. Desuden havde der siddet flere folier i gulvet, og man kunne tydeligt se farveforskelle, efter folierne var fjernet.

Vi gav Cempur nøglerne fredag eftermiddag efter lukketid, og mandag morgen var gulvene som nye igen. Det er noget af det flotteste PUR-arbejde, vi har set. Vores rengøring har efterfølgende udtalt, at det er blevet meget nemmere at holde gulvene rene.

Torben – kommune på Sjælland