Alt, hvad du skal vide om microcement

Microcement trappe Cempur efter

Microcement er en overfladebehandling, der har vundet stor indpas i de danske hjem. Microcement har nemlig en lang række fordele, som vi dykker ned i her.

Hvad er microcement?

Lad os lige starte med at forklare, hvad microcement egentlig er. Microcement er tyndtflydende beton, og kaldes derfor også microbeton. Det er en blanding af cement, polymer og resin.

Der er mange gør-det-selv-videoer på nettet, men det kræver erfaring at lægge.
Hvert lag af microcement skal påføres korrekt, fordi det har en afgørende betydning for det færdige resultat. Derfor anbefaler vi ikke, at man gør det selv. Med professionel hjælp får du en stærk overfladebelægning, der holder i mange år 

Microcement er alsidigt

En af de største gevinster ved microcement er dens alsidighed. Det kan bruges i både indendørs – og udendørsområder, og det kan påføres på flere forskellige slags overflader. Hvis du står overfor en renovering er microcement en ideel løsning, fordi du kan påføre den uden at fjerne de eksisterende overflader som fx klinker.

En slidstærk løsning

En anden fordel er microcementens holdbarhed. Den er vandafvisende, hvilket gør overfladebehandlingen til det oplagte valg i både badeværelset og køkkenet. Ved at påføre flere lag af microcement gør man overfladen ekstra resistent overfor ridser og slitage.

Microcement – et væld af farver og strukturer

Microcement er også populært, fordi den tilbyder et stort udvalg af farver og strukturer. Alle NCS-farver er tilgængelige, som betyder at du kan vælge lige netop den farve, som du går og drømmer om.

Der er også mulighed for at være kreativ med microcementens udseende på overfladerne, da man kan skabe unikke strukturer, når man påfører lagene.

Hvor nogle foretrækker det sømløse, glatte udseende, foretrækker andre et unikt spil på deres vægge, bordplader eller gulve. Med microcement kan du vælge præcis det udseende, som matcher din æstetiske sans.

Minimal vedligeholdelse med microcement

Microcement er et attraktivt valg for husejere såvel som institutioner/arbejdspladser, fordi der er minimal vedligeholdelse i forbindelse med løsningen.

Som tidligere nævnt er det et materiale, som både er slidstærkt og enormt modstandsdygtigt overfor ridser, pletter, varme og vand. Du behøver heller ikke regelmæssigt at behandle dine overflader med diverse midler som voks, olie osv.

Derudover bliver rengøringstjansen også nemmere. Den glatte overflade gør nemlig, at støv og snavs ikke trænger ind. Der er heller ingen fuger, hvor irriterende kalkrester plejer at sætte sig fast.

Miljøvenlig og omkostningseffektiv

Sidst, men ikke mindst er microcement også miljø – og prisvenlig. Der udledes f.eks. mindre forurening under fremstillingen af microcement sammenlignet med traditionelle byggematerialer.

Ved en udskiftning produceres der byggeaffald, og der bruges adskillige miljømæssige ressourcer. Microcement kan du påføre uden på eksisterende overflader, og dermed undgå en udskiftning. På den måde reducerer du din påvirkning af miljøet. Som en ekstra uundværlig bonus sparer du samtidig tid og penge. På grund af microcementens slidstærke evne skal du nemlig ikke foretage hyppig vedligehold eller udskiftning.