6 fordele ved et køkken i microcement

Microcement er ikke kun populært at benytte i badeværelset. Det er også et hit i køkkenet. Overfladebehandlingen er en nem og holdbar løsning, og tilbyder dig en bred vifte af muligheder inden for design og stil. Få her 6 fordele ved et køkken i microcement.

Køkkenbordplade før microcementKøkkenbordplade efter microcement

Hvad er microcement?

Microcement er tyndtflydende beton, og bliver derfor også omtalt som microbeton. Det er en type overfladebeklædning, der består af cement, polymer og resin. Denne blanding giver en robust og vandtæt overflade. Ved at tilføje flere lag af blandingen øger man rummets modstandsevne overfor slid og andre påvirkninger.

Cempur anbefaler, at en professionel udfører arbejdet med at påføre microcementen. Det er nemlig afgørende, at hvert lag påføres korrekt for garantere et optimalt slutresultat. Med eksperthjælp får du en stærk overflade, der kan modstå tidens tand.

Microcement er meget alsidigt, da det kan anvendes på næsten alle overflader, herunder bordplader, gulve og vægge.

6 fordele ved microcement til dit køkken

  1. Holdbarhed: Microcement er slidstærkt hvilket er en kæmpe fordel for dine køkkenoverflader. De udsættes dagligt for slitage i form af ridser og pletter efter madlavning og spisning. Med microcement optimerer du dine køkkenoverfladers levetid.
  2. Vandafvisende og varmebestandig: Overfladebehandlingen er vandafvisende, hvilket er et stort plus i et rum som køkkenet, som eksponeres for mange væsker. Med en vandafvisende overflade kan du nemt tørre alt fra vand til saucer, olie og vin af. Køkkenets udseende og funktionalitet bevares altså i højere grad med microcementens vandtætte evne. Microcement er også varmebestandig. Det betyder, at dine køkkenoverflader vil kunne tåle direkte kontakt med varme gryder og pander uden at blive beskadiget eller misfarvet. Du har ofte brug for at kunne sætte varme genstande ned på dine køkkenborde, så her slipper du for bekymringerne med at forårsage skader på dine overflader.
  3. Et look præcis efter din personlige smag: Med microcement får du fuld frihed over dit køkkens udseende, og mulighed for at forme et rum efter din personlige æstetik. Microcement tilbyder nemlig et væld af farver og strukturer, og er således et sandt mekka for designelskere. Farverne spænder fra neutrale nuancer til mere iøjnefaldende toner. Og strukturerne giver dig plads til at udforske alt fra en poleret, minimalistisk stil til et mere råt, tekstureret udseende. Der er i sandhed noget for enhver smag.
  4. Nem rengøring: Overfladebeklædningen er nem at rengøre i et køkken på grund af den glatte overflade. Der er ingen fuger eller revner, hvor snavs og bakterier kan ophobe sig, hvilket gør overfladerne lette at holde rene med en fugtig klud. Du behøver heller ikke komplicerede rengøringsmidler til microcement, blot de ganske almindelige slags.
  5. Spar penge: Microcement er omkostningseffektivt materiale. Det er enormt robust og holdbart, som betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om hyppige renoveringer eller reparationer. Overfladebehandlingen kan altså spare dig for betydelige omkostninger i det lange løb.
  6. Miljøvenlig løsning: En fordel ved microcement er også, at løsningen er miljøvenlig. Der produceres ikke affald under processen med at få det påført. Desuden er microcement et yderst holdbart materiale, som betyder at behovet for hyppige udskiftninger og det dertilhørende ressourceforbrug er reduceret.

Det tager 4-5 dage at påføre microcement i dit køkken, afhængigt af underlaget.