Behandling af Gammelt Linoleumsgulv – SÅDAN får du det som nyt!

Gammelt linoleumsgulv

Har dit linoleumsgulv set bedre dage?

Bliver det gradvist slidt og mat?

Fortvivl ikke!

Du kan nemt genopfriske og forny dit gamle linoleumsgulv og få det til at se ud som nyt igen.

Linoleumsgulve er kendt for deres slidstyrke og holdbarhed, men over tid kan de blive påvirket af slitage og miste deres oprindelige udseende.

Med de rette behandlingsmetoder kan du dog nemt genskabe gulvets oprindelige tilstand.

Det hele starter med korrekt rensning og vedligeholdelse. Ved at følge de rigtige trin og bruge de passende produkter kan du forvandle dit gamle linoleumsgulv og få det til at skinne som nyt.

Hvad er linoleum?

Linoleum er et populært materiale til gulve og borde, og det er kendt for sin slidstyrke og støjdæmpende egenskaber. Men hvad er linoleum egentlig? Linoleum er et naturmateriale lavet af en blanding af linolie, harpiks, korkmel, træmel, kalkstensmel og farvestof. Denne unikke sammensætning giver linoleum dets karakteristiske egenskaber.

Linoleum kan være et godt valg til højtrafikområder, da det er ekstremt slidstærkt og modstandsdygtigt over for ridser og pletter.

Det er også et miljøvenligt valg, da det er fremstillet af naturlige råvarer og biologisk nedbrydeligt. Linoleum er tilgængeligt i et bredt udvalg af farver og mønstre, hvilket gør det muligt at tilpasse det til enhver indretning.

Hvordan ældes linoleum

Linoleum kaldes i daglig tale for et levende organisk materiale. Det vil sige at det over tid kan tørre ud og sprække ved f.eks. forkert vedligeholdelse. Begynder der først at komme store sprækker, vil du som oftest være nødt til at skifte til et nyt linoleumsgulv, og kan ikke behandle det.

Vi har kendskab til linoleumsgulve på den anden side af 70 år, så gulvene kan sagtens holde i rigtig mange år hvis de bliver vedligeholdt korrekt.

Det vil typisk være ved korrekt vask med sæbespåner og milde rengøringsmidler.

Hvordan behandler jeg gammelt linoleum?

Har du gammel linoleum, som du gerne vil friske op, skal du første kigge på tilstanden af linoleum.

Er der ikke større sprækker, men blot trist farve og slid, kan det som oftest godt lade sig gøre at renovere linoleum.

Vigtigst er det at gulvet ikke har modtaget for mange polishbehandlinger.

Derved kan voksen have trukket dybt ned i materialet, og der kan have været slidt så meget linoleum af, at der stort set ikke er noget tilbage at arbejde på.

Få gammel linoleum tilbage til original stand

Ved at foretage en let slibning af linoleum kan gulvet “nulstilles” og vi kan lægge en PU behandling på gulvet, som kan gøre det holdbart og slidstærkt i mange år frem.

Når gulvet så måske om 5-10 år har behov for en genopfriskning, så sliber vi ikke nødvendigvis i selve linoleummen, men i stedet i det PU lag, der er lagt og derved kan vi yderligere livstidsforlænge gulvet.

Et gammelt linoleumsgulv behøver derfor ikke nødvendigvis en udskiftning.

Skift udseende på det gamle linoleum

Er du træt af udseendet på det gamle linoleum kan du skifte udseendet på det til en helt anden farve, og du kan tilføje chips, flakes eller andet i underlaget for at give det et unikt udseende.

Ved at beholde det gamle linoleum, sikrer du en mere økonomisk løsning, og du slipper for at aftage, bortskaffe og installere nyt linoleum.

Rengøring af linoleumsgulvet fremadrettet

Når du får lagt en PU-overflade på linoleumsgulvet, så bliver det fremadrettet væsentligt nemmere at vedligeholde dit gulv. Du behøver derfor ikke tænke på hvordan du skal sikre et sundt og smidigt linoleumsgulv, da overfladen reelt set bliver PU (polyurethan).

Sådan rengøres det:

  1. Start med at fjerne støv og skidt ved at støvsuge eller feje gulvet regelmæssigt. Dette vil forhindre ridser og beskytte overfladen mod slid.
  2. Til daglig rengøring anbefales det at bruge lunkent vand tilsat et mildt vaskemiddel eller en tynd sæbespåneopløsning. Undgå at bruge brun sæbe eller opvaskemiddel, da disse kan skade overfladen.

Med korrekt rengøring og vedligeholdelse kan du nyde et smukt og langtidsholdbart linoleumsgulv i dit hjem i mange år fremover.

Kontakt os her for at få et tilbud på at give dit linoleumsgulv nyt liv!